Política 26/01/2012

Blanco nega al Tribunal Suprem les "falses acusacions" contra ell

L'exministre de Foment i actual diputat del PSOE ha declarat després que la jutgessa Estela San José detectés indicis de delicte en la seva actuació, a qui diversos empresaris acusen d'haver fet favors a canvi de diners

Efe
2 min
José Blanco, en la seva arribada al Tribunal Suprem / EFE

MadridL'exministre del Foment i actual diputat socialista José Blanco ha negat avui dijous davant del Tribunal Suprem haver rebut diners a canvi d'intervenir en l'obtenció de subvencions per a l'empresari Jorge Dorribo i ha qualificat de "falses" les acusacions que aquest ha fet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ho han assegurat fonts de l'entorn de Blanco, que ha declarat a petició pròpia com a imputat en relació amb el cas Campeón al Suprem, que el 28 de desembre es va declarar competent per investigar després que la jutgessa Estela San José apreciés indicis dels delictes de suborn i tràfic d'influències en l'actuació de l'exministre.

"Avui, per fi, tinc l'oportunitat de poder saber de què se m'acusa i puc dir el que en penso d'aquestes acusacions, d'aquestes falses acusacions", ha manifestat el vicesecretari general del PSOE en declaracions als periodistes quan ha sortit del tribunal.

Blanco ha afegit que està "satisfet" tant de la seva declaració com de la celeritat amb la qual el Suprem l'ha citat i ha rebutjat donar més detalls sobre el contingut de la seva compareixença per respecte al secret del sumari.

Encara que l'exministre ha estat durant prop de tres hores al Suprem, fonts jurídiques han assenyalat que la seva declaració -en què ha estat assistit per l'advocat Gonzalo Martínez-Fresneda- ha estat curta i ha durat aproximadament una hora.

Sense l'advocat de Dorribo

A la compareixença no ha pogut assistir l'advocat de l'empresari que l'acusa, Jorge Dorribo, ja que encara que el seu lletrat, Ignacio Peláez, ha acudit aquest matí al Suprem, el magistrat instructor de la causa, José Ramón Soriano, li ha impedit ser present en la declaració després de recordar-li que mentre les actuacions romanguin secretes només el fiscal té accés a elles.

Peláez ha anunciat, en qualsevol cas, que demanarà que el seu client, imputat en la causa que se segueix a Lugo, sigui cridat a declarar pel Suprem.

La principal acusació

En una de les seves declaracions davant la jutge San José, Dorribo va assegurar que el 5 de febrer de l'any passat, poc abans de reunir-se amb Blanco en una gasolinera de Guitiriz (Lugo), va lliurar a un cosí polític de l'exministre, Manuel Bran, un sobre amb 200.000 euros en bitllets de 500, i que suposa que aquest va donar després els diners al extitular de Foment.

Blanco admet que la trobada a la gasolinera va tenir lloc, però ho explica dient que estava convidat a un dinar amb empresaris i li van comunicar que Dorribo volia veure'l abans, per plantejar una qüestió privada. Per això, va quedar amb ell en aquest lloc, perquè creia que només el recolliria allí per anar junts al restaurant.

stats