Política 17/01/2012

José Blanco declararà el 26 de gener pel cas Campeón

L'exministre de Foment i actual diputat del PSOE compareixerà davant el Tribunal Suprem acusat de fer tractes en favor de diversos empresaris a canvi de diners

Efe
1 min
La fiscalia demana al Suprem que investigui José Blanco

MadridL'exministre de Foment i actual diputat del PSOE José Blanco declararà el proper 26 de gener al Tribunal Suprem (TS), a partir de dos quarts d'onze del matí, com a imputat de l'operació Campeón, cas instruït pel magistrat José Ramón Soriano.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 28 de novembre passat la titular del jutjat d'instrucció número 3 de Lugo, Estela San José, va detectar indicis de delicte en l'actuació de Blanco, a qui diversos empresaris acusen d'haver fet gestions de favor a canvi de diners. L'alt tribunal ha accedit, d'aquesta manera, a la petició de la fiscalia.

L'exposició enviada al TS conté les declaracions prestades des del passat mes d'agost pel propietari de la farmacèutica Nupel, Jorge Dorribo, en les quals assegura que Blanco va fer gestions perquè el ministeri de Sanitat agilitzés tràmits de diversos expedients que afectaven aquesta companyia.

Dorribo va ometre en les seves primeres declaracions una dada que sí que ha inclòs en una nova declaració del mes d'octubre: el 5 de febrer del 2011, poc abans de trobar-se amb Blanco en una gasolinera de Guitiriz (Lugo), Dorribo va entregar a Manuel Bran, cosí de Blanco, un sobre amb 200.000 euros en efectiu, sobre que se suposa que després arribaria a les mans del diputat socialista.

stats