Política 16/09/2014

Bono: "Fa 9 anys alguns ja prevèiem la deriva secessionista de Catalunya"

L'exministre socialista de Defensa explica el perquè del seu article a 'El País' aquest diumenge, que revela una conversa amb Pasqual Maragall el 2005

Ara
1 min

BarcelonaJosé Bono diu que "fa 9 anys" algunes persones ja "prevèiem" que la demanda de més autonomia per part de Catalunya era un indici d'una "deriva sobiranista" que podia desembocar en una voluntat "secessionista". Així s'ha expressat l'exministre socialista de Defensa en una entrevista a la Cope avui dimarts, després que diumenge revelés en un article a 'El País' una conversa amb Pasqual Maragall el 2005, en què Bono va esbroncar el llavors president de la Generalitat per iniciar la "secessió" de Catalunya amb la proposta d'Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bono s'ha defensat de les crítiques rebudes i ha assegurat que el seu relat, malgrat que es tracta d'un fet de fa 9 anys, és absolutament "d'actualitat".

L'exministre de Defensa ha fet una valoració del procés polític que està vivint Catalunya i de la relació amb l'Estat, i ha afirmat que "la situació amb Catalunya és difícil. La gestió d'Artur Mas no pot ser més desastrosa". Alhora, ha apel·lat a l'esperit dels polítics moderats, entre els quals ha citat Duran i Lleida, per reconduir l'actual situació de xoc, i ha afirmat que "entre la postura d'ERC i la Constitució hi ha molts moderats".

stats