CIMERA ANTICRISI
Política 26/03/2011

Montilla creu que la cimera anticrisi va ser un "fracàs" perquè el Govern la va preparar "malament"

El PSC denuncia que CiU vol retardar l'aprovació dels pressupostos per no mostrar la magnitud de les retallades fins després del 22-M

Roger Tugas
1 min
Pressions a l'executiva Els alcaldes han fet sentir la seva veu a l'executiva en diverses ocasions per pilotar la campanya de les municipals del 22 de maig.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, José Montilla, s'ha mostrat molt crític amb la gestió que el Govern ha fet de la cimera anticrisi d'ahir i dels resultats que ha aportat. En l'inici del Consell Nacional dels socialistes, no ha dubtat a titllar-la de "fracàs" i d'"oportunitat perduda", malgrat reconèixer "acords puntuals i de mínims" per seguir simplificant l'administració o reformant la formació professional, però també "desacords importants" en aspectes com el pacte fiscal, la gestió dels ports i aeroports catalans o les reformes en la fiscalitat. Tanmateix, no ha deixat passar l'ocasió de reivindicar la paternitat de la trobada com "un dels acords del PSC i CiU per a la investidura d'Artur Mas", i ha culpat el Govern del seu resultat per haver-la "preparat malament, amb molt poc treball previ", excepte en "la foto".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, Montilla ha reivindicat el paper del seu partit, que "no va presentar propostes poc generadores de consens", com acusa CiU d'haver fet fa un any, i va assegurar que "quan l'oposició és més responsable que el Govern és que el país va sense rumb". Contraposant-la a la cimera d'ahir, el dirigent socialista va afirmar que "convé rellançar l'Acord Estratègic" que el tripartit va tancar el 2005 i que va ser renovat el 2008, fet que suposaria "el consens de veritat".

Finalment, va denunciar que CiU "pretén combinar retallades amb fiscalitat beneficiosa amb els més benestants", motiu pel qual el PSC no podria "prestar suport als pressupostos" que s'estan tramitant. En aquest sentit, creu "inaudit" que puguin passar sis mesos de govern sense els comptes del 2011 i ho lliga a la voluntat dels nacionalistes d'intentar "amagar les retallades" abans de les eleccions municipals del 22-M.

stats