CONGRÉS DEL PSC
Política 16/12/2011

Montilla: “Vull reivindicar el treball del govern d'Entesa”

L'expresident de la Generalitat i líder del PSC en funcions admet errors, però titlla "d'infàmia i insult a la intel·ligència" que s'atribueixin els mals que pateix Catalunya al tripartit

Sara González
1 min
José Montilla al congrés del PSC

BarcelonaL'expresident de la Generalitat i líder del PSC en funcions, José Montilla, ha defensat el tripartit que va presidir durant l'informe de gestió de l'executiva sortint en el marc del congrés socialista. “Vull reivindicar el treball del govern d'Entesa”, ha afirmat Montilla, que ha titllat “d'infàmia i insult a la intel·ligència” que hi hagi qui consideri que “tots els mals que pateix Catalunya” tinguin el seu origen en el “govern de progrés”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder socialista ha assegurat que el tripartit va treballar “bé”, fins i tot quan va esclatar la crisi, ja que va prendre mesures d'austeritat, de reorientació de recursos i de canvi de prioritats. Montilla ha subratllat que el fet que l'aliança perjudiqués electoralment els socis de govern “no invalida l'obra de govern” que van dur a terme. “Els mals que pateix Catalunya no vénen d'aquí, perquè els pateixen també altres comunitats autònomes i països europeus amb governs que res tenen a veure amb el nostre”, ha argumentat.

El primer secretari en funcions ha reconegut que, malgrat tot, el seu govern va cometre errors i ha recordat el desgast que va provocar una negociació de l'Estatut que va topar “amb massa reticències per part de l'administració central” i problemes amb Espanya “inacceptables per qui presidia Catalunya”. Ha afirmat que, de fet, la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut només ha beneficiat “les posicions separatistes i separadores” i ha augmentat la desafecció.

També ha recordat la negociació “fins a l'extenuació” i en plena crisi d'un model de finançament, un “pacte fiscal”, que és “el millor” que ha tingut Catalunya en tota la seva història.

stats