Política 23/02/2012

José Montilla surt en defensa del català al Senat

Com a portaveu de l'Entesa pel Progrés de Catalunya, l'expresident i ara senador assegura que, a diferència del PP, al seu grup "ni es planteja cap debat sobre l'ús actual de les diferents llengües oficials" a la cambra alta espanyola

Ara
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat José Montilla, actual senador i portaveu de l'Entesa pel Proogrés de Catalunya a la cambra alta espanyola, ha sortit en defensa de "l'actual ús de les llengües oficials al ple del Senat", segons un comunicat difós aquest dijous a la tarda, hores després que el portaveu del PP a la cambra hagi anunciat que cal replantejar-se el sistema.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres ni ens plantegem cap discussió ni debat respecte a l'ús actual de les diferents llengües oficials al ple del Senat, com ha proposat el portaveu del PP", ha dit Montilla.

Per l'expresident i ara senador, "que el català es parli en el debat de les mocions del ple del Senat va significar un gran avenç que va costar molt d'aconseguir i per nosaltres és una qüestió essencial des de fa molts anys".

"Ara estem parlant de reformar el Senat per tal que sigui, de fet, una cambra de representació territorial, per tant no entrarem a debatre en absolut sobre l'ús del català amb el que representa la llengua per a la nostra identitat i el nostre país", ha afegit.

També ha garantit: "Defensarem el català, que és consubstancial amb nosaltres, i esperem comptar amb el suport d'altres formacions com Convergència i Unió o el grup socialista [el PSOE, que al Senat és en un grup diferent del PSC]".

stats