ELS COMPTES DE LA GENERALITAT
Política 23/09/2011

Montilla titlla de "despropòsit" l'auditoria externa encarregada pel Govern

L'expresident considera un "despropòsit" l'auditoria externa que el Govern ha encarregat a Deloitte i al·lega que s'ha utilitzat un mètode de càlcul del dèficit "diferent"

Ara
1 min

BARCELONA p { margin-bottom: 0.21cm; } L'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha defensat la gestió del tripartit en l'acte de celebració del 40è aniversari d'Òmnium Cultural del Bages celebrat aquest vespre a Manresa. Montilla ha titllat de “despropòsit” que el Govern hagi encarregat una auditoria externa a Deloitte i ha al·legat que el 4,2% de dèficit que registra prové de la utilització “d'un mètode diferent de càlcul” i no pas del fet que s'hagi descobert “res sota les catifes”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Montilla, és una “falsedat rotunda i un error polític” per part de CiU “transmetre a la ciutadania la sensació que es descobreixen nous forats cada dia” i ha subratllat que les bases de la recuperació econòmica les va posar el tripartit ja des del Govern de Pasqual Maragall. La prova està, ha dit, en la potència que té Catalunya en el sector de la recerca o en la capacitat exportadora de la indústria catalana.

L'expresident també ha deplorat que el PP, el partit que va promoure la recollida de signatures contra l'Estatut i que ha proclamat que el castellà és perseguit a Catalunya, sigui ara “el principal soci del del govern”. “No puc evitar un esglai i un sentiment de desconfiança”, ha sentenciat.

L'encara líder del PSC també ha argumentat que, tot i que no comparteix la via independentista, li mereix un “gran respecte”, però sí “malfia” d'aquells que són “independentistes a estones”, en referència a la indefinida “transició nacional” de la qual parla Artur Mas.

stats