Política 03/04/2012

Josep Borrell deixa l'Institut Universitari Europeu per un conflicte d'interessos

El fins ara director de la institució és conseller independent de la societat energètica Abengoa

Efe
1 min

RomaEl director de l'Institut Universitari Europeu (IUE), Josep Borrell, ha presentat la seva dimissió al Consell Superior d'aquesta institució, amb seu a Florència (Itàlia), que ara haurà de decidir si l'accepta o no, ha informat avui a Efe l'oficina de premsa del centre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'esmentada font, Borrell ha escrit una carta al Consell Superior (High Council) -que funciona com a consell d'administració de l'Institut i que està format pels representants de 19 països membres de la Unió Europea- en la qual posa a disposició el seu càrrec "després que a la premsa espanyola es publiquessin notícies sobre el seu sou com a conseller independent de la societat energètica Abengoa".

Ara, el Consell Superior de l'IUE haurà de decidir si accepta o no la seva dimissió, però es desconeix quan es prendrà una decisió al respecte.

Segons que han publicat avui els mitjans de comunicació de Florència, l'IUE estableix en els seus estatuts que no és possible percebre altres salaris i remuneracions que no siguin el ja establert com a rector del centre i per a algunes excepcions és necessària una autorització.

Els mitjans expliquen com l'expresident del Parlament Europeu no ha complert amb l'estatut en no declarar el seu sou com a conseller d'una altra empresa.

A la carta, afegeix el diari 'La Nazione', el rector assumeix, abans que res, haver comès "una lleugeresa", però per distracció, en no haver comunicat que percebia diners com a assessor d'Abengoa.

stats