Política 26/10/2016

Josep Borrell dimitirà com a conseller d'Abengoa

L'exministre és una de les veus més crítiques amb l'abstenció del PSOE i podria presentar-se a unes futures primàries, segons diversos mitjans espanyols

Ara
2 min
Borrell a Barcelona

BarcelonaL'exministre Josep Borrell dimitirà com a conseller d'Abengoa el 14 de novembre, segons han avançat els diaris 'El Mundo' i 'El País'. La dimissió, que es va acabar de definir aquest dimarts, estava esbossada des de feia setmanes, un cop els principals creditors van exigir el cessament de tota la cúpula de la multinacional com una de les condicions per acceptar el pla de viabilitat de l'empresa, en situació de preconcurs de creditors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La premsa espanyola relaciona aquesta dimissió amb els moviments que l'exministre del Parlament Europeu ha fet des del passat comitè federal del PSOE, on es va mostrar contrari a l'abstenció a la investidura de Mariano Rajoy. Diumenge passat, en una entrevista al programa 'El Objetivo' de La Sexta, Borrell no va descartar presentar-se a unes futures primàries per dirigir el PSOE, un cop la comissió gestora defineixi la data del pròxim congrés del partit. "No dic que no", va respondre.

Borrell, que els 2 últims anys ha cobrat 300.000 euros de la multinacional, formava part de l'equip de Pedro Sánchez i des de dissabte s'ha posicionat a favor de la llibertat de vot al grup socialista respecte a la investidura. Durant la reunió del comitè federal va demanar al partit que preguntés a les bases què calia fer, segons els àudios publicats per 'El País': "La tradició històrica del PSOE fins a la Guerra Civil és de participació directa dels militants en les decisions importants. La història està escrita. Si us plau, no la falsegeu. Devien ser uns grans 'podemitas', Javier [Fernández], perquè recorrien al vot directe dels militants cada cop que calia prendre una decisió", va dir.

stats