Política 29/03/2017

Josep Lluís Bonet és "optimista" i es "creu" la promesa de Rajoy en inversions

El president de la Cambra de Comerç d'Espanya disculpa els incompliments de l'Estat pel context de crisi i no considera que calgui establir una clàusula d'antiincompliment

Ara
1 min
El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, als Matins de TV3

BarcelonaEl president de la Cambra de Comerç d'Espanya i del grup Freixenet, Josep Lluís Bonet, va ser un dels empresaris que ahir va acudir a la cita del ministeri de Foment al Palau de Congressos de Barcelona en la qual el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar un paquet d'inversions per a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista aquest dimecres a 'Els matins de TV3', Bonet ha assegurat que és "optimista" amb aquest anunci i que es "creu" la promesa de Rajoy perquè s'hi ha "compromès" personalment fent l'anunci des de Barcelona. Alhora, ha disculpat els incompliments històrics de l'Estat amb Catalunya en matèria d'infraestructures pel context de crisi, en la qual "no hi havia tants recursos", i ha considerat que no cal que s'estableixi una clàusula d'antiincompliment, tal com ahir va reclamar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Sobre el procés sobiranista català, Bonet ha reclamant "diàleg" entre les administracions perquè l'obligació dels polítics és "entendre's". Tanmateix, ha lamentat que els dirigents catalans hagin emprès el camí de "destruir les bases de la Constitució del 78". També ha lamentat que "la posició de Catalunya al conjunt d'Espanya no ha estat ben ubicada els últims anys" i, en aquest sentit, ha afirmat que "s'ha perdut influència". "No pot ser que els dirigents catalans no vagin a les taules on s'estan negociant els interessos de tots", ha insistit.

Amb tot, també s'ha mostrat partidari que Catalunya pugui celebrar un referèndum d'autodeterminació sempre que sigui "acordat i dins la llei". Tanmateix, ha admès que és un escenari poc probable perquè no està previst a la Constitució espanyola.

stats