Política 13/09/2017

Josep Piqué defensa la suspensió per part del TC de tots els actes favorables al referèndum

L'exministre defensa a 'El matí de Catalunya Ràdio' que el tribunal hagi anul·lat l'esdeveniment que Manuela Carmena havia autoritzat a Madrid en favor del referèndum

Ara
2 min
Josep Piqué, el breu

BarcelonaL'exministre i coautor del llibre 'Escucha Cataluña. Escucha España' Josep Piqué ha defensat aquest dimecres a Catalunya Ràdio la suspensió per part del Tribunal Constitucional (TC) de tots els actes a favor al referèndum, començant pel que el tribunal va cancel·lar ahir a Madrid, organitzat per l'alcaldessa Manuela Carmena, després que el PP presentés un recurs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des del moment en què el TC ha dit que el referèndum no es pot fer, òbviament tot allò que hi estigui relacionat haurà de complir [amb la sentència]", ha dit Piqué, "i les autoritats corresponents, que són les encarregades de garantir que es compleixin les lleis, inclosos els Mossos d'Esquadra, hauran d'estar al servei dels tribunals, perquè no són altra cosa que policia judicial". L'exministre ha volgut deixar clar, no obstant això, que "sempre es poden fer actes a favor de la independència", però no per "alimentar un acte suspès per la llei".

"L'acte de Madrid es pot interpretar com a propaganda cap a una posició en el referèndum", ha assegurat Piqué, que ha insistit que "els mitjans internacionals s'han mostrat contraris a la independència, una altra cosa és que demanin que s'abordi" la problemàtica. L'exministre ha insistit que Madrid se sent com "a casa": "No m'agradaria que si un madrileny ve a Barcelona se senti estranger". Per a Piqué, "hem d'acceptar que els espanyols també hi tenen molt a dir i tenen dret a decidir què ha de ser Espanya".

Molt diferent ha estat l'opinió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la suspensió de l'acte de Carmena. "Se'ns han acabat les paraules de tanta indignació", ha dit en declaracions a RAC1, des d'on ha considerat que vetar la manifestació és una "vulneració dels drets més fonamentals". Una decisió franquista?, li han preguntat. "Entronca en una herència que ve d'allà", ha respost.

stats