Política 26/06/2017

Josep Pujol assegura que l'excomissari Villarejo els va amenaçar per obtenir informació d'ERC

El fill de l'expresident deixa clar que l'exagent era un dels "executors" de l'operació Catalunya

Agències
1 min
Josep Pujol assegura que l'excomissari Villarejo els va amenaçar per obtenir informació d'ERC

BarcelonaJosep Pujol, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha assegurat avui que l'excomissari José Villarejo li va proposar que la seva família es retractés i fes una declaració pública contra la independència i proporcionés informació d'ERC o que en cas contrari acabarien "molt malament". En declaracions a Antena 3, Josep Pujol ha dit sobre Villarejo: "Em va dir: o feu una declaració pública i us retracteu amb la independència i ens doneu informació contra ERC, o això per a vosaltres acabarà molt malament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha afirmat que Villarejo "és l'artífex de l'operació Catalunya, un dels executors", i que va actuar amb la voluntat de servir a un concepte d'Espanya. Li ha atribuït el fet d'haver confeccionat "proves falses", i ha citat com a exemple unes declaracions de l'empresari Javier de la Rosa, i de coaccionar persones perquè donessin informació, com en el cas dels banquers andorrans Cierco.

"Això de la policia patriòtica és una realitat, existeix", ha valorat, a més d'indicar que en la seva família ningú coneixia Victoria Álvarez, l'examant de Jordi Pujol Ferrusola, que va afirmar que havia fet viatges a Andorra amb bosses de diners en efectiu.

Sobre el seu cas, ha reconegut que "hi ha uns diners a Andorra fruit de l'herència, en la seva gran majoria" i que l'error va ser no regularitzar-ho en el seu moment. Ha assegurat que tenia diners a l'estranger, que ja ha regularitzat la situació i que ni es planteja haver d'entrar a la presó.

stats