FINANÇAMENT
Política 15/07/2012

Josep Rull insta el Govern a no aplicar la quarta retallada

Ara
2 min
Josep Rull insta el Govern a no aplicar la quarta retallada

RIPOLLJosep Rull va instar ahir el Govern a plantar-se i a no complir el nou objectiu de dèficit autonòmic fixat per l'Estat, que abocaria la Generalitat a retallar en 800 milions d'euros els pressupostos per al 2013. El secretari d'organització de CDC va proclamar que ha arribat l'hora de dir prou i desobeir les instruccions de Montoro, perquè Catalunya "ja ha complert". Rull va criticar que l'Estat "centrifugui" tot el dèficit en les autonomies i els va acusar de ser "deslleials i envair constantment competències". Segons CDC, l'única solució és "tenir la clau de la caixa" assolint el pacte fiscal. Per això va aprofitar per advertir al PSC que la proposta està pràcticament tancada tot i que negociaran "fins al final" per tenir el màxim consens.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern ja va advertir que l'enduriment en quatre punts més de l'objectiu de dèficit autonòmic fixat per l'Estat per al 2013 obliga Catalunya a retallar el pressupost per a l'any vinent en 800 milions d'euros. Una exigència "extraordinàriament dura", segons CDC, que hauria de portar el Govern a plantar-se i a dir al ministre Cristóbal Montoro que Catalunya no assumirà aquesta xifra.

Segons el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, Catalunya és un país que ja ha fet els deures. "Si no haguéssim complert, si haguéssim tingut una actitud passiva, no tindríem marge de maniobra", va assegurar Rull, que va afegir que la Generalitat ja ha fet les retallades que tocaven i que no ha de tornar a carregar a la ciutadania la "prepotència de Madrid". CDC considera que l'executiu del PP està "centrifugant" tot el dèficit en les comunitats autònomes, mentre que no aplica mesures pròpies i, a més, es queda "tots els balons d'oxigen" que aporta Europa. "Catalunya és un país que genera recursos que se'n van per culpa del dèficit fiscal sagnant, i els hem de recuperar", va dir.

stats