LA PUGNA CATALUNYA-ESPANYA
Política 04/04/2011

Duran: “Encara no és hora de treure el Sant Crist gros"

El líder d'Unió confia en els negociacions amb el PSOE per no superar el 10% de retallades a Catalunya

Redacció
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés i líder d’Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha afirmat avui que, malgrat les exigències del Govern espanyol perquè Catalunya retalli el doble del que tenia previst “encara no és hora de treure el Sant Crist gros” perquè encara s’està dialogant. Davant un possible retorn del PP a la Moncloa, Duran també ha destacat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la primera legislatura de José María Aznar, sense majoria absoluta, va ser “boníssima” per a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que Mas assegurés el diumenge a una entrevista a l’ARA que el seu Govern no retallarà més del 10% dels pressupostos de la Generalitat, Duran ha fet una crida a la calma i confia encara en la negociació i el diàleg amb l’Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, tot i que ha insistit que Catalunya és “l’única comunitat que està fent esforços”. “Catalunya necessita un pla que vagi més enllà d’un any”, ha dit Duran, qui ha afegit que el 2013 es complirà amb l’objectiu de l’1,1% de dèficit.

El líder d’Unió ha assenyalat el PSC com el màxim responsable de l’elevat dèficit i la situació financera de la Generalitat i ha recordat que els socialistes van votar a favor d’uns pressupostos de l’Estat que no incloïen els recursos del fons de competitivitat, l’únic que beneficia a Catalunya, ni de la disposició addicional tercera de l’Estatut. “Les retallades socials han estat amb el tripartit”, ha etzibat.

Duran ha afirmat que si Zapatero governa és gràcies al suport del PNB i Coalición Canaria, tot i que considera que sense el suport de CiU “l’economia espanyola hauria caigut”. “No tenim agafat pel coll a Zapatero. Ja m’agradaria, per poder defensar millor la nostra posició”, ha afegit. El portaveu de CiU al Congrés també ha recordat que la primera legislatura d’Aznar va ser “boníssima per a Catalunya”, ja que es va aconseguir la transferència dels Mossos d’Esquadra, les inversions a l’aeroport i la retirada de l’obligatorietat de fer el servei militar, entre altres. “El país només va bé quan el nacionalisme té força a Catalunya”, ha resumit.

stats