ELECCIONS GENERALS
Política 23/07/2011

Duran: "CiU no serà ni la crossa de Rajoy ni la de Rubalcaba"

El consell nacional de CiU ha ratificat el líder democristià com a candidat a les eleccions generals

Sara González
1 min
Josep Antoni Duran Lleida és proclamat candidat pel consell nacional de CiU

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha advertit que en aquests moments "CiU no és la crossa de ningú. No és la de Zapatero ni ho serà de Rajoy ni de Rubalcaba". Durant la seva intervenció al consell nacional que ha ratificat Duran com a candidat de CiU a les eleccions generals, el president de la Generalitat i líder de la federació, Artur Mas, ha apel·lat al "vot útil" per evitar que ni el PP ni el PSOE guanyin amb majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha subratllat que la "vehiculació" de CiU a la política espanyola estarà en funció de l'actitud que tingui la força guanyadora davant la proposta del pacte fiscal. El líder d'Unió ha afirmat que el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no els pot "acusar de ser impacients" amb el pacte fiscal. "El que hem tingut és una paciència franciscana per haver contribuït amb Espanya a canvi del maltractament continuat de les finances de Catalunya", ha etzibat Duran.

Mas ha insistit que tant les majories del PSOE durant els anys 80 com la del PP entre el 2000 i el 2004 van ser molt perjudicials per a Catalunya i, en aquest sentit, ha postulat CiU com l'única força política que pot frenar una Moncloa amb majoria asboluta dels populars. El líder de CiU ha assegurat que no votar CiU a les properes eleccions voldrà dir "vots perduts" perquè el PSC ja ha demostrat que de "poc li serveix" tenir molts diputats a Madrid. "Catalunya pot fugir del foc socialista sense caure a les brases del PP", ha conclòs Duran.

stats