ELECCIONS ESPANYOLES
Política 05/08/2011

Duran advoca ara per avançar encara més les eleccions espanyoles

Considera que el govern espanyol no té "cap intenció d'aprofundir" en les reformes, i troba un "error" que els comicis s'hagin anunciat amb tanta antelació

1 min

El candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, assegura avui a la seva carta setmanal que "vist que el govern no té cap intenció d'aprofundir" en les reformes i que en té prou d'aprovar les seves propostes "via reial decret llei", les eleccions s'haurien de fer "molt abans del 20 de novembre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió explica que ell era inicialment partidari d'aprofitar el setembre per acabar les reformes en curs i fer eleccions al novembre, o bé convocar els comicis al setembre si no es feien les reformes, però ara que el govern espanyol prepara un reial decret llei "purament per cobrir l'expedient d'anunciar que han aprovat la reforma encara que no reformi gairebé res", caldria no esperar al 20-N.

Duran també considera que ha estat "un error" la fórmula que s'ha fet servir per convocar les eleccions. "El que és habitual és dissoldre les Corts i convocar immediatament", afirma el candidat de CiU, que considera que com que s'ha avisat amb tanta antelació s'ha creat "un temps d'impàs" que ho complica més davant la delicada situació econòmica de l'estat espanyol i la "disparitat d'interessos" que tenen el president del govern i el candidat socialista. "Al president li interessa prendre mesures que traslladin confiança als mercats. I al candidat li interessa pensar només a curt termini, i intentar arribar al 20 de novembre amb les mínimes ferides possibles", afirma.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats