ELECCIONS GENERALS
Política 04/08/2011

Duran promourà en campanya el pacte fiscal com la solució a la sortida de la crisi per Catalunya

El líder d'Unió alerta que l'economia espanyola "està a l'UCI" i exigeix a la Unió Europea i a Zapatero que duguin a terme les reformes

Sara González
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El candidat de CiU a les generals, Josep Antoni Duran i Lleida, tindrà com a eix principal del seu programa electoral la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, una fita que passa, segons la federació, pel pacte fiscal. “És un instrument fonamental per reduir el dèficit i tenir més diners per a Catalunya”, ha afirmat Duran després de la reunió per constituir el comitè electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió ha avançat que defensarà l'economia productiva enfront de l'economia especulativa que “ha defensat sempre el govern espanyol”. Duran ha destacat que l'economia espanyola “torna a estar a l'UCI” i que la situació és “delicada” perquè “no es transmet confiança”, un fet que atrau el mercat especulatiu sobre el deute. Malgrat tot, no considera que sigui necessària la convocatòria d'una diputació permanent per part del govern espanyol, tal com ha demanat el PNB.

Duran ha assegurat que, per una banda, cal que la Unió Europea actuï, doni resposta a la situació grega i apliqui les mesures del consell europeu i, per l'altra, que José Luis Rodríguez Zapatero conclogui reformes com les de la negociació col·lectiva i les polítiques actives per crear ocupació. També ha proposat que s'abaixi un punt el coeficient d'eficiència dels bancs, superior al que s'exigeix a la resta de la Unió Europea, i que aquest punt es destini al crèdit per a la petita i mitjana empresa.

stats