ELECCIONS ESPANYOLES
Política 13/10/2011

Duran acusa Chacón de fer una campanya "barroera" quan critica unes retallades "obligades pel PSOE"

El candidat de CiU al Congrés torna a criticar l'"economia del subsidi" i l'"economia especulativa" de PSOE i PP

Acn
3 min

BellaterraEl secretari general de CiU i candidat a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat la candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, d'haver començat una campanya "barroera" pel 20-N. Chacón, diu Duran, s'ha "plantat" aquest dijous a una escola de l'Hospitalet i "només ha estat capaç de criticar uns ajustos pressupostaris que el Govern està obligat a fer" per exigència del govern del PSOE. A més, afegeix, la candidata socialista "no ha aportat cap idea". En un acte polític amb els presidents comarcals de CDC i UDC, Duran ha tornat a criticar l'"economia del subsidi" del PSOE i l'"economia especulativa" del PP i ha defensat que els diners la gent els ha de guanyar "amb la feina".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les acusacions de Duran i Lleida arriben després que aquest mateix dijous la candidata del PSC a Barcelona a les eleccions espanyoles, Carme Chacón, hagi reclamat als governs "tant de la dreta espanyola com de la catalana" que no facin pagar la crisi a l'educació. El coneixement, deia Chacón, és "la garantia del futur" i reclama que cap govern decideixi sortir de la crisi "retallant a les escoles".

El candidat nacionalista preveu que durant la campanya electoral del 20-N seran habituals les critiques contra les retallades de la Generalitat, però recorda que aquesta situació és conseqüència del "dèficit" que, segons CiU, ha deixat l'anterior tripartit. Duran i Lleida també responsabilitza el govern de l'Estat d'aquesta situació: "Ens obliguen a rebaixar el pressupost, no paguen el que toca i a sobre ens critiquen".

Duran i Lleida s'ha adreçat directament a la candidata socialista, Carme Chacón, per retreure-li que critiqui una retallada del 7,6% en educació a Catalunya, mentre a l'Estat el govern espanyol ha retallat un 7,8%. A més, afegeix el líder nacionalista, el Ministeri de Defensa que lidera Chacón ha defensat un 7%. "Proporcionalment gasten més en Defensa que en Educació", ha etzibat.

Tot i això, el candidat de CiU al Congrés justifica les retallades: "No tenim altre remei", ha dit Duran, que afegeix que "en plena campanya no ens ve de gust prendre mesures impopulars per perdre vots, però som responsables". Val més, ha dit, "amputar un dit a temps" perquè tot i reconèixer que la situació provoca entre els catalans "dolor, queixes i situacions injustes", cal "evitar amputar tota la cama".

Finalment Duran i Lleida ha volgut esperonar els presidents comarcals de CDC i UDC durant la trobada que ha mantingut amb ells a Cerdanyola del Vallès perquè demanin als ciutadans que votin CiU "amb el cap, amb el cor i amb la butxaca". La federació nacionalista és, segons ha defensat, l'única força que millor defensa els interessos de Catalunya.

A l'hora de parlar del vessant econòmic, Duran i Lleida ha tornat a defensar el model d'"economia productiva", que atribueix a CiU, i ha criticat l'"economia del subsidi" i l'"economia especulativa", dels PSOE i el PP. A l'Estat, ha afirmat, l'interessa el model que defensa CiU. Els diners, afegeix Duran, la gent els ha de guanyar "amb la feina i no amb el subsidi".

Mas demana el vot de "la veu catalana per excel·lència"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acompanyat Duran i Lleida durant l'acte a Cerdanyola del Vallès i ha demanat el vot per a CiU de "la veu catalana per excel·lència". Mas assegura que CiU és l'única força política que prioritza "la defensa de Catalunya per sobre de tot", sense "subordinacions". El president apunta que "altres" només se'n recorden de Catalunya "en negatiu".

Mas assegura que del resultat del 20-N depèn que el Govern continuï tenint "eines per aixecar el país". Segons el president de la Generalitat, falta que CiU tingui una "força final a Madrid per poder tenir poder d'influència en el terreny econòmic i nacional".

stats