Política 04/05/2012

Duran alerta: "Si no hi ha un canvi d'agulles, el xoc de trens Catalunya-Espanya és inevitable"

El cap de files de CiU a Madrid insisteix que Espanya no té sortida de la crisi possible sense Catalunya

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat que Espanya no té sortida sense Catalunya, però ha afegit que Catalunya tampoc en tindria. "Segurament tampoc nosaltres en tindríem cap de clara", ha reconegut en la seva carta web, on ha insistit que el "xoc de trens" entre Catalunya i Espanya serà "inevitable" si el PP no fa alguna cosa per evitar-ho. Segons ell, són els que tenen la responsabilitat de governar l'Estat "els qui poden i han de fer alguna cosa per resoldre aquest possible xoc de trens", perquè una situació així perjudicaria ambdues parts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan hi ha un xoc de trens, acostumen a descarrilar tots dos i prenen mal les persones que viatgen en els dos combois", ha dit. Duran ha reiterat que el tren de les institucions de l'Estat, de bona part de la població i d'alguns mitjans de comunicació avança a una velocitat, i el tren de la societat catalana i de la majoria de forces del país també ho fa a gran velocitat. "Però tots dos circulen en la mateixa via en direcció contrària i, si no hi ha un canvi d'agulles, el xoc serà inevitable", ha afegit.

Ara bé, ha remarcat que quan hi ha un xoc de trens, "acostumen a descarrilar tots dos i prenen mal les persones que viatgen en ambdós combois", per tant els catalans també. Això obliga a fer una reflexió, perquè sense Catalunya, o amb una Catalunya que cada vegada expressa més la seva insatisfacció per raons econòmiques, Espanya no té sortida". Però tampoc Catalunya. "Segurament tampoc nosaltres en tindríem cap de clara", ha reconegut.

stats