ELECCIONS ESPANYOLES
Política 20/10/2011

Duran evita polemitzar amb la JNC i insisteix en el dret dels homosexuals d'anar al psicòleg

Reitera també les seves crítiques al PER i les desvincula del lema que portarà el Sevilla contra el Barça

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha evitat aquest dijous polemitzar amb la JNC per les seves declaracions a la revista Vanity Fair sobre els homosexuals. Duran va defensar el dret d'homosexuals i heterosexuals d'anar al psicòleg per canviar d'orientació sexual, fet que ha provocat la reacció airada de la JNC, que ha considerat aquesta postura "arcaica i caduca".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo no entro a discutir-me amb la JNC i defenso que si un homosexual vol anar al psicòleg, hi pugui anar. No sé per què un homosexual no hi pot anar", ha argumentat aquest dijous el líder d'UDC, que ha assegurat que no té "cap actitud negativa" cap a gais i lesbianes, perquè són persones com ell mateix. En declaracions després de participar en un esmorzar organitzat per PIMEC, Duran ha remarcat que igual que ell pot necessitar un psicòleg, "si un homosexual lliurement vol anar al psicòleg, té dret a anar-hi".

Ha afegit que és conscient que aquest tipus d'afirmacions poden comportar que ell mateix sigui tractat com a "fòbic", però ha deixat clar que no té "cap actitud negativa" respecte a un homosexual. "És persona com jo", ha argumentat.

També se li ha preguntat per una altra polèmica que ha protagonitzat, en aquest cas sobre el PER. Duran s'ha resistit a creure que el lema que portaran els jugadors del Sevilla en el seu partit contra el Barça tingui a veure amb les seves declaracions contra aquest subsidi.

El candidat de CiU que està clar que els andalusos tenen molt motius per sentir-se "orgullosos d'Andalusia", com diu el lema, i ha assegurat que ell mateix se sent orgullós de tenir amics andalusos i també de ser català i formar part d'una comunitat "pròspera" com Catalunya, que s'ha construït també gràcies a molts andalusos fins al punt de poder ser "solidaris" amb altres territoris. "No entenc que això vagi per les meves paraules", ha insistit.

Això sí, ha insistit que la cultura del subsidi del PER "no és bona per a Andalusia", i això no significa, ha aclarit, que estigui criticant andalusos o extremenys, sinó que rebutja un instrument de govern, però no una societat sencera, on s'ha mostrat convençut que hi ha gent que "treballa de sol a sol".

De la mateixa manera, ha apostat també per una revisió de la prestació de l'atur, perquè alguns que el cobrin no puguin després treballar en l'economia submergida. Al seu parer, s'ha de lligar molt més la percepció de l'atur amb les polítiques actives d'ocupació. "No sé per què ha de sorprendre que jo critiqui la política del subsidi", ha conclòs.

stats