CRISI ECONÒMIC
Política 23/01/2012

Duran avança la "predisposició total" de CiU a pactar la reforma laboral amb Rajoy

El líder democristià evita valorar el manifest de Vila d'Abal i altres dirigent històrics d'Unió que reclamen un partit netament independentista

Roger Tugas
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, Jordi Pujol i Artur Mas a la comissió executiva nacional de CiU

BarcelonaLa comissió executiva nacional de CiU s'ha reunit aquest matí amb la reforma laboral com a punt destacat a l'ordre del dia. Així ho ha explicat el líder de la federació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, qui li ha demanat "una iniciativa urgent" al govern central per aprovar-la el més aviat possible per així "donar expectatives clares de donar feina, especialment entre els joves, (...) projectar credibilitat (...) i donar confiança als mercats". "CiU està disposada a dialogar els continguts que en un inici vulgui presentar l'executiu central", va avançar Duran, que va donar a Madrid la iniciativa de fer la primera proposta. Tot i això, sí que va deixar clar que "hi ha predisposició total a arribar a acords" i sense prejudicis, ja que ha evitat valorar la idea del ministre d'Economia, Luis de Guindos, d'implantar un contracte únic fins que rebi un document amb mesures concretes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'altre aspecte tractat per CiU ha estat el tràmit dels pressupostos del 2012. La federació se sent satisfeta per haver superat el primer obstacle, les esmenes a la totalitat, però estén la mà a ERC i PSC "per continuar avançant en el tràmit al Parlament". De fet, la federació i els socialistes tenen demà la primera reunió de la comissió bilateral per arribar a acords i Duran espera que el primer partit de l'oposició vegi "que no és moment de cinisme i cal responsabilitat amb la situació financera".

Finalment, pel que fa al manifest d'antics líders d'Unió i de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que reclama una formació netament sobiranista, Duran ha afirmat que "no té res a opinar". "Qualsevol persona d'Unió pot opinar el que cregui convenient abans, durant i després del Congrés", s'ha limitat ha dir.

stats