EL FUTUR GOVERN
Política 07/12/2010

Duran podria compaginar el lideratge de CiU al Congrés amb un càrrec a la Generalitat

Una de les possibilitats seria presidir la representació catalana de la Comissió Mixta de Traspassos Estat-Generalitat.

Efe
1 min
Duran i Lleida celebra la victòria de Mas

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, està explorant amb el president de CiU i futur president de la Generalitat, Artur Mas, fórmules que el permetin seguir com a portaveu de CiU al Congrés i a la vegada jugar un paper a Catalunya, encara que no com a conseller del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una reunió que Mas i Duran van tenir divendres passat per la tarda a la seu de Convergència es va posar sobre la taula la possibilitat que Duran entrés en el futur executiu de CiU com a conseller primer, una opció que, tractant-se del polític més ben valorat de Catalunya, hauria reforçat la imatge del "govern dels millors" que vol constituir Mas, encara que hauria deixat descobert el flanc de CiU al Congrés.

Segons fonts coneixedores del contacte entre Mas i Duran, cobra força la idea que el líder d'Unió segueixi a Madrid, amb la delicada missió de plantejar al govern espanyol en els pròxims temps la reivindicació del concert econòmic per a Catalunya.

També hi ha la possibilitat que, a més de liderar el grup de CiU al Congrés, a Duran se li assigni una altra tasca vinculada directament a la Generalitat, encara que sense formar part orgànicament del Govern, de manera que sigui compatible amb el seu escó a la Cambra Baixa.

Una de les opcions possibles seria presidir la representació catalana de la Comissió Mixta de Traspassos Estat-Generalitat, com va fer en el seu moment un altre il·lustre portaveu de CiU al Congrés, Miquel Roca.

stats