CONSELL EXECUTIU
Política 18/01/2011

Duran assistex a la reunió del Govern per recollir les demandes pendents amb Madrid

El líder d'Unió no intervindrà a la roda de premsa posterior al consell. També s'aprovarà la reducció d'un 40% dels càrrecs eventuals

Redacció
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida i Joana Ortega, aquest dilluns després de la reunió del comitè de govern d'UDC

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assistit per primera vegada a la reunió del Govern amb l'objectiu de recollir les demandes pendents de cada conselleria amb el govern central. Precisament, Duran, que va ser nomenat la setmana passada president de la part catalana de les quatre comissions Estat-Generalitat, ha entrat a la reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i s'ha assegut al seu costat. Tot i això, el líder d'Unió no intervindrà a la roda premsa posterior al consell, en la qual sortirà a parlar el portaveu del Govern, Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consell executiu aprovarà una reducció del 40% dels càrrecs eventuals de la Generalitat, que passaran de 218 durant el Govern tripartit a 130, en la línia de l'aprimament de l'administració que propugna Mas. També en aquesta reunió es designarà el nou director general de Patrimoni Cultural, Joan Pluma, sota les ordres del també exsocialista Ferran Mascarell.

La fotografia del dia era la d'Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida entrant junts en la reunió del consell executiu, on els diferents consellers han traslladat al portaveu de CiU al Congrés la llista de qüestions que tenen pendents de negociar o de rebre del govern espanyol. Ja a dins, els dos socis de federació s'han assegut de costat.

També es nomenarà el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, responsable del consell assessor en matèria de sanitat. La setmana passada es va fer el mateix amb Salvador Alemany, president del Consell Assessor d'Economia i Creixement.

stats