CAP AL 20-N
Política 05/11/2011

Duran redirigeix els atacs al PP en constatar que li trepitja els talons: "És corresponsable de la situació"

El cap de files de CiU defensa en un dinar amb empresaris d'Osona les virtuts d'un sistema de finançament basat en el concert econòmic

Oriol March
2 min
Duran i Vila d'Abadal

VicEl candidat de CiU a les eleccions espanyoles, Josep A. Duran i Lleida, ha redirigit aquest dissabte els atacs al PP en un dinar amb empresaris a l'auditori de l'Atlàntida de Vic. Duran ha constatat amb les últimes enquestes que el PP trepitja els talons a Catalunya, amb possibilitats de relegar CiU a tercera força. Pel cap de cartell de CiU, la resposta a la crisi no passa per la política econòmica del PP. "Són corresponsables de la situació actual des dels temps d'Aznar, i al llarg dels últims anys han tingut una actitud irresponsable", ha etzibat Duran. També ha acusat els populars de posar traves al tràmit parlamentari de la negociació col·lectiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat ha defensat el pacte fiscal en la línia del que fa dies que està fent, és a dir, destacant-ne les virtuts per a l'economia catalana i comparant les xifres econòmiques d'Euskadi (on hi tenen concert econòmic) amb les catalanes. Sobre Felipe González, que ahir va dir que ell treballava 20 vegades més que Duran, ha dit: "Si González treballa tantes hores, deu ser que és ell qui ha estat al darrere de la política de José Luis Rodríguez Zapatero al llarg dels últims anys".

L'ha presentat l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, batlle més important d'Unió i enfrontat amb Duran per les seves posicions inequívocament independentistes. De fet, des del mes de setembre ja s'han unit gairebé 70 pobles al lobi municipalista que ell encapçala, l'Associació de Municipis per la Independència. Avui, en la seva primera trobada pública després de l'entrevista a l'ARA en què Vila d'Abadal reclamava a Duran que deixés el seu lideratge a Unió, han aparcat les seves diferències i fins i tot s'han abraçat abans que el candidat comencés la seva intervenció.

stats