Política 28/08/2014

Cimera Iceta-Duran abans de la Diada

Serà la primera trobada formal entre els dos dirigents en ple debat sobre el futur del 9-N i no volien publicitar-la

Ferran Casas / Oriol March
2 min

BarcelonaMiquel Iceta i Josep Antoni Duran i Lleida es reuniran la setmana vinent, segons ha pogut saber l'ARA. Serà la primera trobada que mantindran el primer secretari del PSC i el líder d'Unió des que Iceta va ser escollit com a màxim dirigent dels socialistes catalans. La reunió arriba en ple debat sobre què cal fer si el TC invalida la consulta del 9-N. Duran és partidari, com Iceta, d'acatar la decisió de l'alt tribunal espanyol mentre que alguns dirigents de CDC, ERC, ICV i la CUP són partidaris d'allargar el pols amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta i Duran ja es van reunir, en companyia de Pere Navarro –aleshores primer secretari del PSC– i Joan Rigol –president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir–, quan s'estava negociant la data i la pregunta de la consulta sobiranista. El líder d'Unió i Navarro també es van reunir per acostar posicions sobre el pacte fiscal quan el nou model de finançament singular s'estava debatent al Parlament. I, anant encara més enrere, el mateix van fer democristians i socialistes quan el president del govern era José Montilla i es debatia quina resposta havien de donar els partits catalans a una eventual sentència negativa del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

A diferència del que va passar altres vegades, però, la intenció no és, si més no fins aquest dijous, fer pública aquesta reunió ni generar cap tipus d'expectativa. Les altres reunions entre el líder d'Unió i els dirigents del PSC havien incomodat de forma evident a CDC. Quan va ser escollit a finals de juliol primer secretari del PSC Iceta ja va indicar que es reuniria amb els líders catalans (amb Mas va dinar el 21 de juliol però no van fer cap declaració) per generar un clima de confiança i intercanviar opinions.

stats