Política 08/04/2014

Duran espera que el debat serveixi per reprendre el diàleg entre els governs espanyol i català

El portaveu de CiU a Madrid adverteix Rajoy que qualsevol acord també ha de passar per les urnes

Acn
2 min

MadridEl portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, espera que el debat d'aquest dimarts al Congrés serveixi també per reprendre el diàleg entre el govern de l'Estat i la Generalitat que es va trencar al mes de desembre. Duran creu que els dos governs i els partits espanyols i catalans han de "seure a la taula" i arribar a un "pacte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas ha advertit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que qualsevol acord hauria de sotmetre's a consulta a Catalunya perquè sinó "es tancaria en fals aquesta qüestió". "Si no volen que la Generalitat faci una consulta que la facin ells, però és elemental conèixer la opinió dels ciutadans de Catalunya sobre el que volen respecte al futur", ha dit. El portaveu de CiU a Madrid ha fet aquestes manifestacions a l'ACN a poques hores de l'inici del debat al Congrés, on PP, PSOE i UPyD rebutjaran la proposta del Parlament de Catalunya perquè l'Estat cedeixi a Catalunya les competències per poder celebrar un referèndum.

Duran ha avançat que en la seva intervenció defensarà la constitucionalitat de la proposta del Parlament de Catalunya i recordar que aquest "no és un debat jurídic, sinó polític".

Segons ha apuntat, una proposta per part del president espanyol de mantenir "diàleg però no consulta" és, d'entrada, un "diàleg limitat", quan el que cal és "que el diàleg no sigui només d'un partit, sinó d'Estat, i per tant s'hi ha d'implicar el PSOE i IU quan toqui".

El portaveu de CiU a Madrid considera que en el marc d'aquest diàleg cal "arribar a un pacte" que haurà de ser sotmès igualment a les urnes. "Possiblement nosaltres hem de cedir, perquè tot diàleg comporta que t'hi has d'apropar amb voluntat de transaccionar, i ells han de cedir en una altra cosa".

stats