Política 26/06/2015

Duran troba "incomprensible, ridícula i inacceptable" l'actitud dels crítics d'Unió

El líder democristà, en la seva carta web setmanal, "obre els braços" a tots els votants de CiU de cara al 27-S

Oriol March
2 min
El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, parla amb els mitjans minuts abans de l'inici del Consell Nacional del partit / ACN

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, assegura en la seva carta web setmanal que l'actitud que estan tenint els últims dies els crítics d'Unió és "incomprensible, rídicula i inacceptable". "Malgrat la victòria del sí en la consulta del 14-J, el contundent resultat d'un consell nacional amb més de setanta intervencions -moltes de les quals plantejades amb el mateix patró- i la sorprenent actitud de demanar des de la minoria, per part d'alguns, la dimissió de la majoria, hi ha qui encara, amb una clara actitud pròpia de filibusterisme polític, vol impedir que Unió es presenti o que ho faci amb molta polèmica i el més afeblida possible per afavorir així opcions polítiques que han mostrat el seu menyspreu pel nostre partit. No perdré ni un minut més parlant d'aquestes actituds. Si per si mateixes són incomprensibles, ridícules i inacceptables, prenen encara una dimensió superlativa si es mantenen al mateix temps que CDC i el president Mas afirmen que ara, sense Unió, són més autèntics", assegura el cap de files democristià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És hora d'anar per feina! Si el president Mas dóna la benvinguda a determinats sectors independentistes d'Unió, des de l'aspiració a la plena sobirania Unió obre els braços a tots els votants de CDC i de CiU", assenyala Duran, que s'encarrega de recordar que Convergència mai s'ha presentat amb les seves sigles "ni sembla que ara ho vulgui fer".

El líder democristià assegura que hi ha "interès" a "neutralitzar" l'opció electoral d'Unió. "El nom d'Unió, la persistència d'Unió i la continuïtat de la història d'Unió són patrimoni de totes les persones que en formem part, però sobretot de la majoria. No ho tenim fàcil. Tampoc com a Catalunya o com a catalans ho tenim gens fàcil. Ni Unió, ni els catalans ni Catalunya ho hem tingut mai. Però la il·lusió i les ganes de guanyar un futur que vingui determinat pel seny sense claudicacions i no per la rauxa amb frustracions i trencadisses farà moure muntanyes. Ho aconseguirem!".

"La nostra feina és fomentar la raó, el seny i l'equilibri en defensa dels interessos de tothom. D'aquí al 27-S som necessaris. Després, encara més. Caldrà recompondre el mirall trencat del qual parlava Espriu. És la nostra hora! És la nostra responsabilitat. La resposta no pot venir del populisme d'esquerres ni del neolerrouxisme de dretes. Som-hi tots. Podeu comptar que jo seré al vostre costat", considera.

stats