CANVI DE CICLE
Política 01/06/2015

Duran aposta per aprovar un full de ruta propi per a Unió i pactar-lo després amb CDC

Veu lògic que el seu partit no es vulgui limitar a dir 'sí' o 'no' a la independència i lamenta que l'acord "unitari" només inclogui Convergència, ERC, ANC, Òmnium i l'AMI

Acn / Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que Unió ha de "dir si accepta el full de ruta que els altres han pactat i anar a remolc seu, o si al contrari és capaç de tenir el seu propi full de ruta". "De totes totes, crec que per moltes raons Unió té el dret i el deure d'establir el seu full de ruta i negociar-lo després amb el seu soci permanent de federació", ha escrit aquest dilluns al seu blog de cara a la consulta interna del 14-J. Duran veu "lògic" que Unió no es limiti a dir 'sí' o 'no' a la independència. "O és que només són els altres els que han de condicionar Unió?", es pregunta. A més, lamenta que l'acord "unitari" pel full de ruta només inclogui Convergència, ERC, l'ANC, Òmnium i l'AMI. "Suposo, sigui dit de passada, que quan diuen unitari es deuen referir a la unitat entre ells, i no a la unitat del conjunt de forces polítiques ni a la del conjunt d’entitats que aquest país nostre té com a conseqüència de la seva riquesa associativa", diu sorneguer, i recorda que el text no ha estat subscrit encara per ICV, EUiA o la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del comitè de govern d'Unió ha exposat aquestes opinions el dia abans que la cúpula del partit debati quina pregunta sotmetrà a votació entre la militància el dia 14 a l'entorn del procés. "Quina independència i sobirania podem reclamar per a Catalunya si no som capaços de tenir l’amor propi i la dignitat de reivindicar l’exercici de la nostra?", es pregunta, en relació a la seva voluntat de no adherir-se a fulls de ruta aliens, sinó a proposar-ne un de propi.

Pel que fa al manifest dels sobiranistes d'Unió que reclamava que el partit es posicionés sobre la independència, Duran lamenta que alguns mitjans opinessin sobre com el va rebre. "No em va ofendre, ni em va desagradar, ni em va enfadar…, ni no sé quantes coses em va produir l’esmentat manifest. Simplement, em va decebre l’actitud d’algunes persones –mai he parlat del contingut– i prou", assegura.

stats