Política 08/05/2015

Duran: "El dia que Colau, Ciutadans i Podemos entrin a la cuina trencaran moltes vaixelles"

El cap de files d'Unió assenyala que Trias ha signat el compromís amb l'ANC "a títol personal"

Albert Font-tarrés
2 min
El lider d'Unio, Josep A. Duran i Lleida / ARA

LleidaEl president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat que "hi ha gent, senyora Colau, Ciutadans, Podemos que el dia que entrin a la cuina trencaran moltes vaixelles" i ha afegit: "El problema és que com que no han entrat mai a la cuina no han trencat mai un plat". Ho ha dit durant la seva visita a Lleida per donar suport al cap de llista de CiU a la ciutat, Antoni Postius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre com valora que l'ANC vegi les eleccions del 24 de maig, igual que les del 27 de setembre, com un pas cap a la independència, Duran ha respost que "no acostumo a valorar l'ANC, jo valoro aquelles forces, aquelles entitats que tenen representació parlamentària". També ha evitat aixecar polseguera sobre la firma del compromís amb la independència promogut per l'ANC i signat per candidats de CiU com Xavier Trias, a Barcelona, o Toni Postius, a Lleida: "Jo respecto cada opció personal". Quan se li ha assenyalat que no ho han fet a nivell personal sinó com a caps de llista de la federació, el dirigent socialcristià ha afirmat que "jo respecto cada opció com a candidat".

"No crec que guanyi Ada Colau"

Duran ha relativitzat la força electoral d'Ada Colau: "No crec, sincerament, que guanyi a Barcelona. Crec que els ciutadans de Barcelona optaran per un candidat que tingui un programa clar. Aquí, tothom abusa -repeteixo, abusa- d'una situació: la desconfiança amb el polític i les institucions i, a partir d'aquí, tot allò que és nou dóna la sensació que ha de ser millor. Amb tot el respecte als ciutadans crec que no és una observació correcta". El dirigent de CiU s'ha aventurat a dir que qui guanyarà serà CiU.

"Les 'llistes fantasma' són un frau"

Què li semblen les 'llistes fantasma'? "Són el fruit d'unes de les realitats que comporten una gran feblesa de les institucions i de la política envers els ciutadans. Que en un poble es presenti gent que els electors no coneixen és un frau, és un frau. No només legal sinó polític i un frau democràtic. Estic en contra de les 'llistes fantasma'". Recordat que n'hi ha alguna de CiU, ha respost: "és possible, no som perfectes!"

Sobre la situació de Lleida, el també exregidor de CiU a la Paeria ha assenyalat les finances de l'Ajuntament.

stats