NEGOCIACIÓ DE LES FINANCES
Política 22/04/2012

Duran i Lleida no veu “marge de negociació” per retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos

El líder de CiU al Congrés recorda al ministre Montoro que l'Estat deu a Catalunya "759 milions com a mínim" i que es conformarien "amb una declaració d'intencions" per rebre'ls

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat avui que ara per ara no veu "marge de negociació" per retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos de l'estat abans de dimarts, dia en què es debaten els comptes a Madrid. El dirigent de la federació ha replicat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i li ha recordat que l'estat espanyol deu a Catalunya "759 milions" com a mínim.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran considera que els pressupostos del govern del PP no són "creïbles" i són discriminatoris amb les comunitats autònomes en general i amb "Catalunya en particular". El dirigent nacionalista, que reclama que s'inclogui als pressupostos espanyols el pagament dels 219 milions de la disposició addicional tercera corresponent al 2009, ha explicat que CiU es "conformaria amb una declaració de principis" per pagar els 759 milions pendents de l'any passat. De fet, ha anunciat que el seu partit està disposat a anar "fins on faci falta" perquè aquesta quantitat es liquidi.

De fet, davant la petició del cap de l'oposició al Parlament, Joaquim Nadal, de portar l'impagament dels 219 milions al Tribunal Constitucional, Duran ha etzibat que el PSC "no té cap credibilitat" en aquest assumpte, ja que el seu partit va votar al Congrés en contra de la reclamació de les bestretes que corresponien a Catalunya pel fons de competitivitat. El líder d'Unió ha precisat que pels 759 milions sí que tenen un empar jurídic per arribar "fins al final", perquè hi ha un reconeixement institucional que va ser acordat en la comissió bilateral del juliol del 2011.

stats