LA REFORMA CONSTITUCIONAL
Política 04/09/2011

Duran alerta que la reforma és una “ruptura del procés constituent”

Insta PSOE i PP a corregir “l'error” de no haver consensuat la reforma constitucional amb CiU

Redacció
1 min

BarcelonaEl cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, considera en una entrevista a l'Avui que la manera com PP i PSOE han dut a terme la reforma constitucional suposa "una ruptura del procés constituent", en el qual els nacionalistes van participar activament l'any 1977. És per això que ha demanats als dos grans partits espanyols que "corregeixin" l'error de no haver consensuat amb ells la modificació de la Constitució, encaminada a limitar el dèficit públic de l'Estat i de les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i admetre que el PSOE ha estat el més interessat a aconseguir el suport de CiU, Duran assegura que s'han sentit "menyspreats" en el sentit que s'ha "agredit CiU i Catalunya" per la manera com s'han fet les coses.

Duran, a més, es mostra crític amb el fet que la mesa del Congrés no admetés les esmenes de PNB i ERC en la línia del dret a decidir: "De fet, nosaltres els vam emparar a la mesa del Congrés perquè no es van admetre les seves esmenes. És cert que no té a veure amb l'article que es modificava. Però no té cap sentit limitar el dret d'un grup a presentar un altre plantejament a la reforma de la Constitució", explica el líder de CiU al Congrés.

stats