Política 16/05/2012

Álvarez preveu més atur, més barreres per estudiar i més malalties infeccioses com a resultat del pla d'ajust del Govern

El líder sindical insta la Generalitat a recuperar el diàleg social i avisa que els sindicats protestaran al carrer contra les noves retallades

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha criticat durament el tercer pla d'ajustament de la despesa que va presentar el Govern aquest dimarts. Segons el líder sindical, les noves retallades provocaran "més desocupació", dificultaran l'accés dels estudiants a la universitat i als cicles formatius i provocaran "l'expansió de malalties infeccioses", ja que els immigrants irregulars no tindran accés a la sanitat universal -només podran acudir a les urgències. Davant d'aquest pla d'ajustament "unilateral", Álvarez ha instat l'executiu a recuperar el diàleg social i ha avisat que els sindicats protestaran al carrer davant la pèrdua de drets socials i laborals dels ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les mesures anunciades aprofundiran encara més la situació de crisi", ha opinat el secretari general de la UGT a Catalunya des de l'Hotel Palace de Barcelona, on ha participat en una conferència econòmica del president d'ERC, Oriol Junqueras. Segons Álvarez, es destruirà ocupació en el sector públic amb la supressió d'organismes i empreses públiques, i es reduirà el consum, ja que els treballadors públics perdran capacitat de despesa amb la retallada salarial del 5%.

A més, l'increment de les taxes universitàries -incloses pel Govern als pressupostos- i la introducció d'una taxa de matriculació per als cicles de formació professional de cicle superior, provocaran que hi hagi molts estudiants "amb possibilitats de futur" que no puguin continuar estudiant perquè no podran fer-hi front econòmicament.

Pel que fa al decret sobre mesures sanitàries que l'Estat obliga complir a la Generalitat, Álvarez ha opinat que provocarà "l'expansió de malalties infeccioses", ja que els immigrants irregulars no podran accedir a la sanitat universal, i només podran acudir a les urgències.

Per tot plegat, el secretari general de la UGT a Catalunya ha instat l'executiu a modificar la seva política i recuperar el diàleg social. Mentre això no passi, "un dia sí i a l'altre també", la UGT protestarà al carrer contra les retallades.

stats