9-N ALTERNATIU
Política 31/10/2014

Terricabras (ERC): "Els catalans ens pensem que Europa ens mira contínuament, i no és així"

L'eurodiputat republicà avisa que el 9-N ha de ser un "èxit" perquè tingui "visibilitat europea"

Acn
2 min

BarcelonaL'eurodiputat d'ERC a la cambra europea, Josep Maria Terricabras, ha expressat aquest divendres a la seu del Parlament Europeu de Barcelona que votar "és important per a nosaltres, però per a ells no". "Els importa un 'pito'", ha dit l'eurodiputat, i per això reclama que el 9-N ha de ser "un dia d'èxit" perquè "seria molt important per la visibilitat europea". "Els catalans ens pensem que Europa ens mira contínuament, i no és així", ha advertit. Tot i això, ha expressat que a Europa "li interessa veure què passa". Terricabras ha indicat també que Catalunya no podria quedar fora d'Europa perquè "ja hi és dins". El republicà ha assenyalat que "no ens pot treure ningú d'Europa", i que segons els tractats de la Unió "no hi ha cap previsió en cap article on posi que t'expulsin de la UE".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Impossible. És impossible que surti d'Europa. I quan dic impossible vol dir impossible". Així de contundent s'ha mostrat Terricabras. Fins i tot, ha dit el republicà, "l'endemà de proclamar-se la independència continuarem a la UE". Seguint la línia del president de partit Oriol Junqueras, Terricabras ha indicat que "quan tu et divorcies de la teva parella, si li dius adéu, no et puc aguantar més, me'n vaig, continues casat amb ell".

L'eurodiputat dels Verds/ALE ha fet aquestes declaracions en el 4t esmorzar de treball per a periodistes que es du a terme a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Durant el desdejuni, Terricabras ha recordat que el tractat de la Unió no contempla que "et puguin fer fora" i que seria "inimaginable". "No hi ha previsió en cap article que t'expulsin de l'Estat", ha finalitzat Terricabras que també ha pronosticat que el 9-N ha de ser un "èxit"

L'eurodiputat ha reclamat que a Brussel·les "no és important" el 9-N. "Ells saben que el 9-N a Catalunya es votarà, tant si ho convoca el Parlament de Catalunya, el president de la Generalitat, en Josep Maria Terricabaras o en Pere Pi", però que a la UE "els importa, segons com, un 'pito'". En aquest sentit, el republicà ha indicat que a la UE "els interessa veure què passa" però ha recordat que "no estan amb la finesa interna de discussió i de debat" que hi ha a Catalunya.

D'altra banda, Terricabras ha denunciat que UPyD i C's a Brussel·les són "manifestament, desacomplexadament, anticatalanistes". A Catalunya, diu, "dissimulen una mica més perquè segons quines coses no les pots arribar a dir".

stats