Política 23/07/2012

Vila d'Abadal acusa Duran de "treure's de sobre" els sobiranistes d'Unió

L'alcalde de Vic, que es va enfrontar al líder democristià en l'últim congrés del partit, assegura que d'aquesta manera "es clarifica la seva posició dins el partit"

Efe
1 min

BarcelonaL'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha acusat el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, de "treure's de sobre" els sobiranistes del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha relegat el sector sobiranista a càrrecs sense relleu dins la nova direcció del partit després que aquest sector, encapçalat per Antoni Castellà, presentés a finals de juny Assumpció Laïlla com a candidata per ocupar la presidència del consell nacional del partit en lloc de Ramon Espadaler, que tenia el suport de la cúpula i que al final va acabar guanyant la votació.

Abans del congrés d'Unió al maig, Duran va presentar el seu futur equip, amb poques cares noves però reforçant els membres de perfil més sobiranista, per restar així arguments a Vila d'Abadal, que li va disputar la direcció en aquell conclave.

"En l'últim congrés d'Unió, Duran va dir que en la seva candidatura a la direcció del comitè de govern hi havia més sobiranistes que a la meva llista. Però ara no se'ls veu, se'ls ha tret de sobre. Ara té una executiva no sobiranista. Duran està clarificant així la seva posició dins el partit", ha reflexionat Vila d'Abadal en declaracions a Efe.

L'alcalde de Vic ha "felicitat" els membres de la direcció als quals avui s'ha atribuït un càrrec intern: "Que tinguin molta sort i encert i que facin anar al meu partit pel bon camí, al servei de Catalunya i no del partit".

stats