CONGRÉS D'UNIÓ
Política 21/03/2012

Vila d'Abadal afirma que ja disposa dels avals per plantar cara a Duran pel lideratge d'Unió

L'alcalde de Vic no anunciarà oficialment si presenta candidatura fins la setmana que ve perquè alguns dels suports encara li han d'arribar físicament

Efe
1 min
L'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, va ser l'amfitrió de Duran ahir a Vic. Enfrontats des de fa mesos, ahir van fer un alto en el camí del seu xoc polític per fer campanya a favor de CiU.

BarcelonaL'alcalde de Vic (Osona), Josep Maria Vila d'Abadal, ha assegurat avui que ja té els 180 avals de la militància necessaris per poder presentar candidatura per a liderar Unió Democràtica de Catalunya a partir del XXV congrés que celebrarà el partit. En declaracions als periodistes al Parlament, ha explicat que, tot i que ja ha aconseguit els avals, encara no els té a les seves mans, de manera que ha preferit posposar l'anunci oficial a més endavant, "probablement, la setmana que ve".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Vic ja es va postular al febrer per presentar una candidatura alternativa a l'oficialista que ha d'encapçalar Josep Antoni Duran i Lleida, a qui en repetides ocasions ha demanat que deixi pas en el si del partit. El projecte de Vila d'Abadal, que vol imprimir un gir independentista a la formació, està concebut "a favor del país i del partit, però en contra de ningú", ha assegurat, en referència a l'actual cúpula dels democratacristians. Unió celebrarà entre el 12 i 13 de maig el seu XXV congrés ordinari a Sitges (Garraf), amb el lema "Catalunya: centralitat, humanisme i justícia social".

Vila d'Abadal ha encapçalat la comitiva de l'Associació de Municipis per la Independència que aquest matí s'ha reunit al Parlament amb la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, per demanar-li el suport institucional del Parlament amb la insubmissió fiscal i la polèmica generada amb les banderes espanyoles. Segons l'alcalde de Vic, la presidenta s'ha compromès a "consultar" si aquest assessorament jurídic serà possible, cosa que, si es produeix, ajudaria, segons la seva opinió, a determinar què es pot fer perquè la insubmissió fiscal "sigui legal".

stats