Política 20/10/2014

Josep Rull avisa: "No marquem ultimàtums perquè correm el risc de fer les coses malament"

El coordinador nacional de CDC es mostra molest amb l'exigència d''Ara és l'hora' perquè Artur Mas posi ja data a les eleccions, cosa que considera "secundària"

Ara
2 min
PORTA A PORTA EN MARXA Muriel Casals i Carme Forcadell, acompanyades de dirigents sobiranistes,  Van engegar dissabte passat a Badalona la Gigaenquesta que recorre Catalunya  Per veure quin país s’imaginen els ciutadans per a una Catalunya independent.

Barcelona"No creiem que s'hagi d'instar el president que ens ha fet arribar més lluny a posar terminis". El coordinador nacional de Convergència, Josep Rull, ha admès aquest dilluns que no li va agradar que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, exigís en l'acte 'Fem un pas endavant' d'aquest diumenge a Barcelona que el president de la Generalitat, Artur Mas, fixi data ja per a unes eleccions referendàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Perquè per Rull, els "ultimàtums" i les presses aboquen a fer les coses "malament". "No marquem ultimàtums perquè correm el risc de fer les coses malament", ha advertit aquest dilluns en una entrevista a RAC1 (@elmonarac1). El coordinador nacional de CDC opina que "la data d'eleccions és el més secundari": "El més important és com, amb qui, què i per què", ha considerat. Rull, que ja havia advertit que sense llista unitària almenys de CDC i ERC no hi haurà eleccions plebiscitàries, ha defensat que l'ordre de les coses ha de ser: "Primer posem-nos d'acord amb qui, com i per què les fem, les eleccions". És en aquest punt on xoca amb ERC, que vol definir primer quin hauria de ser el programa.

Candidatura única i un sol punt

També ha considerat que la llista unitària que defensa hauria de portar un únic punt. "Candidatura única amb un sol punt, la candidatura del sí". "L'objectiu ja el compartim: volem que Catalunya sigui un estat independent, i per aconseguir-ho ho hem de fer molt bé", ha afegit. Sobre quins haurien de ser els tempos de la transició nacional, s'ha remès als informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Això sí, ha subratllat que el primer horitzó és el 9-N, que cal "mostrar que hi ha musculatura suficient".

stats