ALIANCES PARLAMENTÀRIES
Política 09/04/2012

CDC veuria lògic acabar la legislatura amb una relació "preeminent" amb ERC

Josep Rull creu que un major pes de la reivindicació nacional, amb el pacte fiscal al centre del debat polític, ho pot propiciar

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha afirmat avui que seria "lògic" que en la segona meitat de la legislatura catalana, amb el pacte fiscal com a tema central de l'agenda política, CiU mantingués una relació "més preeminent" amb ERC, sense descartar altres possibles suports. En declaracions a Efe, Rull ha remarcat que "les legislatures comencen d'una manera i poden acabar d'una altra diferent, totes les vies estan obertes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artur Mas es va convertir al desembre de 2010 en el president de la Generalitat gràcies als vots del PSC, el govern català ha aprovat els seus dos primers pressupostos amb el PP, però segons Rull ERC podria convertir-se en soci principal, encara que no exclusiu, durant l'última fase de la legislatura. "CiU continuarà recolzant-se en la geometria variable, buscant els màxims consensos en el màxim nombre de temes. Però si l'element central de la segona part de la legislatura ha de ser el pacte fiscal, té una certa lògica que hi hagi una relació més preeminent amb ERC", ha reflexionat. De fet, una enquesta interna entre els gairebé 2.000 delegats acreditats per al congrés que CDC va celebrar al març va revelar que ERC era l'únic partit de l'oposició que treia un aprovat i despertava certa simpatia entre els congressistes convergents.

Rull, que a més del seu recent estrenat càrrec en Convergència és secretari tercer de la Mesa del Parlament i 'alcaldable' de CiU a Terrassa (Vallès Occidental), ha lamentat també que el PSC segueixi sense donar senyals de vida: "Estan absolutament absents del dia a dia i dels grans debats de la política catalana". "A vegades costa trobar interlocutors clars en el PSC, i això no és bo ni per a Convergència ni per al país", ha afirmat Rull, segons el qual "alguna responsabilitat deu tenir" el nou primer secretari dels socialistes catalans i alcalde de Terrassa, Pere Navarro.

stats