CANVI DE CICLE
Política 01/03/2015

Rull fa una crida a treballar per "ampliar la majoria" independentista i no per "radicalitzar els convençuts"

El coordinador general de CDC alerta ICV que serà difícil dialogar amb l'Estat perquè "cada dia ho posa més difícil"

Acn
2 min
Josep Rull, durant la cloenda del 18è Congrés de la JNC a Mataró / ACN

MataróEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha fet una crida aquest diumenge a "ampliar la majoria" a favor de la independència en contraposició a aquells que volen "radicalitzar els convençuts". En la clausura del 18è Congrés de JNC, Rull ha dit que cal lluitar contra el "discurs de la por" que arriba des del govern espanyol i que cal explicar bé que no estan en perill les pensions, ni les prestacions d'atur ni l'estat del benestar. "Tenim clar com fer-ho", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el coordinador general de CDC ha emplaçat les joventuts a treballar per "ampliar la majoria" a favor la independència i els ha agraït haver renovat "la dignitat nacional" i treballar per la independència, que "s'està a punt d'aconseguir". Rull ha dit que aquesta ha de ser la missió de la JNC i de CDC, ampliar aquesta majoria i fer-ho com es va fer el 9-N. Ha defensat que quan són els catalans els que marquen el seu terreny de joc és més fàcil aconseguir aquest èxit i per això ha fet una crida a aconseguir que aquesta majoria es vegi ampliada en els resultats de les eleccions del proper 27 de setembre.

Ha posat també en valor la feina feta pel govern de CiU en aquest camí cap a la independència i ha dit que les estructures d'estat "es construeixen" i que no cal "guanyar exhibint cada dia". "Altres poden parlar i gesticular molt, però nosaltres diem i fem", ha declarat.

Rull ha afegit també que per aconseguir aquesta majoria no es pot donar per fet res i que exemples com el del Quebec demostren que no s'ha de treballar només a zones com el Baix Llobregat o el Vallès Occidental sinó que s'ha d'explicar a tot arreu que el projecte "és viable".

Així mateix, Rull també s'ha referit a la proposta feta aquest dissabte per part d'ICV d'intentar dialogar una Catalunya lliure dins d'un estat plurinacional i ha dit que CDC ja ha "passat" aquesta etapa i els ha alertat que l'Estat "cada dia ho posa més difícil".

D'altra banda, ha agraït a la JNC l'exercici de transparència fet en l'elecció dels membres del nou consell nacional a través de primàries i ha fet una crida a liderar el procés de "refundació" del partit i que la transparència sigui un valor cabdal.

stats