CRISI A CIU
Política 13/03/2015

Rull demana calma a Unió: "Després del to de Sánchez Llibre, no penso desautoritzar els meus alcaldes"

El dirigent de CDC defensa a TV3 que "CiU és una bona eina al servei del país" i aposta per reforçar-la, però lamenta les declaracions de líders democristians

Ara
2 min
El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull. ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha demanat calma aquest divendres des d''Els matins' de TV3 als dirigents d'Unió, que dijous van activar-se contra les declaracions de dos alcaldes convergents qüestionant el líder democristià, Josep Antoni Duran i Lleida. En aquest sentit, s'ha mostrat molest amb el to del diputat d'Unió a Madrid i mà dreta de Duran i Lleida al Congrés, Josep Sánchez Llibre: "Aquest to no m'agrada gens, no ajuda gens, Sánchez Llibre és dirigent de CiU, i hem de ser extremadament prudents a l'hora d'expressar-nos, aquest és un to equivocat". "Després del to de Sánchez Llibre, no penso desautoritzar els meus alcaldes", ha insistit, malgrat que ha reconegut que les declaracions dels dos alcaldes "no ajuden" i poden ser "més o menys desafortunades". Tot i això, ha rebutjat que el dirigent d'Unió reclami més feina a alcaldes que van guanyar les eleccions el 2011: "No puc compartir que s'insinuï que els nostres alcaldes han de treballar més".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Rull ha assegurat que "CiU és una bona eina al servei del país, hem de reforçar-la". "Sense CiU no hauria estat possible el 9-N", ha defensat, i ha asseverat que "la gent ens demana que treballem per sortir de la crisi i que siguem sòlids per guanyar el 27-S". "Per guanyar el 27-S, hem d'estar compactats", ha insistit.

Igualment, Rull creu que Duran i Lleida tindrà en el futur "que ell vulgui tenir". Tot i això, ha recordat que "ha fet alguns passos enrere" al capdavant de la federació de CiU i a la comissió bilateral Estat-Generalitat.

Preguntat per si sent més proper a Unió o ERC, el dirigent de CDC ho ha tingut clar: "Evidentment amb Unió, compartim responsabilitats, patiments i fins i tot querella pel 9-N". "Sense cap mena de dubte", ha insistit.

stats