SANCIÓ A VIDAL
Política 03/03/2015

Rull "discrepa cordialment" de les crítiques de Duran a Santi Vidal

"Si ets militants del PP et fan president del TC, i si ets jutge català que fas un posicionament democràtic et suspenen tres anys", critica el dirigent de CDC

Acn
2 min
Josep Rull i el president de l'ONG Transparència Internacional, Jesús Lizcano, aquest dimarts a Madrid / ACN

MadridEl coordinador general de CiU, Josep Rull, ha expressat aquest dimarts la "discrepància cordial" de la seva formació respecte a les manifestacions de Josep Antoni Duran i Lleida en què acusa el jutge Santiago Vidal de "manca de respecte a la imparcialitat d'un jutge" per haver elaborat una constitució catalana. Rull ha recordat que Vidal ha actuat "de manera correcta i honesta" i ha lamentat la "doble vara de mesurar" a la justícia espanyola. "Si ets militants del PP i fas anticatalanisme a la FAES, et fan president del TC, i si ets jutge català que fas un posicionament democràtic, et suspenen tres anys", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull ha reaccionat d'aquesta manera les crítiques que Duran ha expressat al seu bloc, on ha assegurat que Vidal i el Diplocat fan un "gran mal" als que desitgen la independència i "volen una reconeixement internacional de les aspiracions d'una part de Catalunya".

Per contra, el coordinador del CDC afirma que la seva formació té "una visió diferent de les coses" que ja ha expressat formalment al Parlament i com a organització. L'actitud de Vidal, ha afirmat, no ha de ser objecte de cap càstig, sinó que ha de rebre el "suport" de la societat. "Els que al marge de la seva activitat impecable volen ajudar a construir un nou país i una nova realitat i reflexionen per fer propostes per la millora també de la Justícia del país no es mereixen un càstig tan sever com la suspensió de tres anys de la seva activitat com a jutge", ha sentenciat.

En aquest sentit ha expressat el "suport" de CDC al jutge Vidal i la seva "perplexitat" per la decisió del CGPJ de suspendre tres anys el magistrat, i ha denunciat les diferències de criteri quan existeix un cas que afecta al catalanisme, com el del jutge Vidal, i quan hi ha magistrats pròxims al PP. "Hi ha una vara de mesurar radicalment diferent quan es tracta d'un jutge que s'expressa en aquests termes a Catalunya vers altíssims responsables del TC -en referència al seu president- que tenen una militància política quan comencen a exercir el càrrec i que han fet preses de posició rotundes contra el procés i el catalanisme".

stats