PRESOS D'ETA
Política 14/08/2012

Institucions Penitenciàries ja comptabilitza 254 presos en vaga de fam per la llibertat d'Uribetxeberria

Tanmateix, Presons apunta que nombrosos d'aquests casos són simbòlics d'un sol dia, i afirma que alguns fan trampa i mengen a les seves cel·les

Efe
1 min
SUPORT A URIBETXEBERRIA, DINS I FORA DE LA PRESÓ
 L'esquerra abertzale s'ha mobilitzat amb concentracions de suport al segrestador d'Ortega Lara. Deu persones que s'han adherit a la vaga de fam davant de l'Hospital Donostia van explicar ahir el seu punt de vista de la situació.

MadridUn total de 254 presos d'ETA s'han sumat ja a la vaga de fam per reclamar l'excarceració de Iosu Uribetxeberria −un dels segrestadors de José Antonio Ortega Lara−, greument malalt, segons han informat avui fonts d'Institucions Penitenciàries. Tanmateix, d'aquests 254 presos, 29 han anunciat que es donen de baixa de la vaga i des de Presons creuen que al llarg del dia altres reclusos de la banda abandonaran també el dejuni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot això, les fonts consultades han advertit que la xifra total de presos etarres en vaga de fam pot fluctuar, perquè, encara que s'han rebut nous formularis d'adhesió a aquesta protesta, molts "fan trampa" i diuen que fan vaga al menjador i després mengen a les seves cel·les. De fet, a una vintena de presos se'ls ha trobat menjar a la cel·l,a i altres 26 han fet vaga un sol dia "de manera simbòlica" per després menjar a la nit a la seva cel·la el menjar que han adquirit a l'economat.

Una altra de les trampes observades per Presons ha estat que en alguns dels formularis, en lloc de fer constar 'vaga de fam' escriuen 'vaga de pati', de manera que aquests reclusos es limiten a quedar-se un dia a les seves cel·les.

stats