ASSALT ALS SUPERMERCATS
Política 13/08/2012

Sánchez Gordillo, disposat a renunciar als privilegis de ser aforat

Defensa, no obstant, que està sent fidel al jurament que va fer quan va prendre possessió de l'acta de diputat

Efe
1 min
L'alcalde de Marinaleda i diputat va participar dimarts en l'assalt a un supermercat.

SevillaEl diputat andalús d'IU i líder del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Juan Manuel Sánchez Gordillo, ha afirmat avui que estaria disposat a renunciar als "privilegis" que li atorga la seva condició d'aforat, però que no es planteja deixar la seva acta al Parlament d'Andalusia. En declaracions a Efe, Gordillo ha explicat que la seva renúncia a ser aforat es refereix al fet que no vol "cap protecció ni xarxa" davant la Justícia per a les accions que ha dut a terme, com l'assalt a un supermercat d'Écija (Sevilla) la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha argumentat que està sent fidel al jurament que va fer quan va prendre possessió de l'acta de diputat a la cambra andalusa i en la qual va expressar el seu compromís de "defensar el poble, els treballadors i subvertir l'ordre establert del capitalisme".

El líder jornaler ha insistit que no li importa que el detinguin, com li ha succeït en moltes ocasions, ni anar a la presó, perquè és "conscient" del que fa. Segons ell no és delicte, perquè "els robatoris són els que fan els bancs ". Ha defensat les accions als supermercats perquè "no són violentes", sinó que l'objectiu és cridar l'atenció per obrir una reflexió sobre la necessitat que a Espanya hi hagi una renda bàsica per als aturats que els assegurin unes condicions mínimes de subsistència.

stats