Política 16/03/2015

Juanjo Puigcorbé serà el dos de la llista d'ERC per Barcelona, que tancarà el jutge Vidal

Segons ha pogut saber l'ARA, l'actor ha acceptat l'oferiment i farà tiquet amb Alfred Bosch després que Santiago Vidal s'hagi decantat per un suport "simbòlic" un cop ha decidit incorporar-se al Govern

Roger Tugas
2 min
Puigcorbé va participar després del 9-N en un acte de suport a la via Junqueras cap a la independència / ACN

BarcelonaUn cop autodescartats Jordi Martí i Santiago Vidal, l'actor Juanjo Puigcorbé ha acceptat l'oferiment i serà el número dos de la llista d'ERC de Barcelona a les eleccions municipals del 24 de maig, segons ha pogut saber l'ARA. D'aquesta manera, farà tiquet electoral amb l'actual portaveu d'ERC al Congrés i alcaldable republicà a la capital catalana, Alfred Bosch, que suma així un perfil durant anys vinculat a l'entorn de l'expresident Pasqual Maragall, espai que busquen capitalitzar els republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acostament de Puigcorbé a ERC s'ha anat produint de manera progressiva des que va integrar-se a l'entitat Catalunya Sí, creada el 2011 com a plataforma de suport a la candidatura d'Alfred Bosch al Congrés. Una plataforma que el 2012 promovia un llistat de suports de personalitats independents a la candidatura d'Oriol Junqueras al Parlament entre les quals s'hi comptava Puigcorbé, que després del 9-N va participar també en un acte de suport a la via Junqueras cap a la independència. Puigcorbé també va protagonitzar, al costat de l'escriptor Quim Monzó, l'espot de l'ANC per animar a la participació en la Via Catalana.

Vidal tancarà la llista

Entre els suports a Catalunya Sí també hi apareixia la firma del jutge Vidal. Precisament, els republicans comptaran també amb el suport "simbòlic" de Santiago Vidal, que després de rebutjar el segon lloc de la llista per col·laborar amb el Govern, ha accedit per tancar la candidatura que encapçalarà Alfred Bosch, segons ha explicat ell mateix a l'ARA. Un suport que escenificarà dimecres en la presentació de la candidatura de Bosch per disputar l’alcaldia de la capital catalana a Xavier Trias.

Paral·lelament a aquestes incorporacions, les fonts republicanes consultades han explicat que segueixen les converses per segellar un acord per integrar a les seves llistes els integrants de la plataforma d'exsocialistes sobiranistes MES (Moviment d'Esquerres) que lidera l'exportaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí, que va declinar ocupar el número dos de la llista republicana per prioritzar l'estructuració del partit.

stats