Política 01/10/2013

Judici de Marina Geli contra un tertulià d'Intereconomía per haver-li dit "porca"

El fiscal demana 30.000 euros a Eduardo Serrano i la cadena de televisió pel dany a l'honor causat a l'aleshores consellera de Salut

S. G.
2 min

Barcelona"Aquesta senyora és una guarra, una porca i està fabricant degenerats". Aquesta és la polèmica frase que va pronunciar el tertulià d'Intereconomía Eduardo Serrano el 3 de juny del 2010 contra l'aleshores consellera de Salut, Marina Geli. La dirigent socialista el va denunciar a ell i a Intereconomía per injúries a la seva persona i aquest dimecres 2 d'octubre se celebrarà la vista final del judici. "Ens veurem les cares i espero que el jutge el multi. No és pels diners, sinó per exemplificar que no tot pot ser, que no tot s'hi val", ha explicat Geli a l'ARA. El fiscal demana 30.000 euros d'indemnització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serrano va insultar la consellera arran de la publicació de la pàgina web 'www.sexejoves.gencat.cat', un portal que tenia per objectiu posar a l'abast dels joves informació sobre salut sexual afectiva i reproductiva elaborada per 90 professionals entre els anys 2004 i 2006. De fet, la web funcionava des del 2006, però sembla que el tertulià d'Intereconomía no va saber que existia fins al 2010. "Ensenyar-li a un nen, a un adolescent, que pot fer el que vulgui, quan vulgui i com vulgui és esclavitzar-lo de per vida", va insistir Serrano, que a més dels insults va acusar Geli d'"animar els adolescents a practicar sexe oral".

Geli argumenta que va presentar la denúncia contra Serrano i contra Intereconomía perquè el presentador del programa "ni es va immutar ni el va fer callar". Afegeix que cap partit polític li va demanar aleshores la retirada de la web i que tots els grups li van donar suport i van lamentar els insults. "Les discrepàncies sobre un tema són una cosa, però hi ha límits que no es poden traspassar", afirma. El tertulià va demanar disculpes dos dies després i el programa va fer arribar a l'aleshores consellera una carta, però Geli considera que una cosa és la disculpa i l'altra "la reparació del dany i de l'honor".

stats