Política 22/04/2014

El primer secretari del PSC a Girona acusa els crítics de dimitir per no voler primàries

El primer secretari assegura que un congrés extraordinari no li fa "gens de por" però posa en dubte que s'hagi de celebrar

Acn
2 min
El primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández / ACN

GironaEl primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, ha acusat als nou dissidents que han dimitit en bloc aquest dimarts de la direcció del PSC a Girona d'haver-ho fet per evitar que es convoquin unes primàries, i no tant per forçar un congrés extraordinari. Per Fernández, les baixes només obeeixen a una "maniobra política" que busca mantenir les inèrcies del "vell PSC de Girona", en comptes d'acceptar "que ara els temps han canviat" i que, per exemple, el partit celebra primàries per primer cop. "Hi ha gent que es resisteix a acceptar que hi ha hagut canvis, i que ara ja no es nomenen candidats a les municipals a dit", ha subratllat Fernández, i ha afegit que les dimissions a l'uníson només fan que posar de relleu "una evidència" que ja s'ha fet palesa en els darrers mesos, i aquesta és que "el vell PSC de Girona no accepta la democràcia ni les noves formes de fer política dins el partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Penso que és un frau a la militància", ha sentenciat el primer secretari gironí, qui ha assegurat, per altra banda, que no li fa "gens de por" convocar un congrés extraordinari però ha posat en dubte que calgui celebrar-lo perquè algunes baixes ja s'han substituït. "En cas de fer-se no serà en cap cas la solució", ha assegurat. Tot i així, el primer secretari del PSC ha assegurat que, de moment, la federació del PSC a Girona encara no té constància formal de cap de les nou renúncies. De totes maneres, Juli Fernández ha volgut subratllar que el congrés extraordinari no arreglarà les coses. "Crec que aquesta no és la solució perquè ells no busquen això", ha dit, en referència als nou dissidents. I ha conclòs: "Allò que cerquen és una política de clientelisme, de nomenar candidats a dit, i jo en aquest joc no hi entraré".

"El partit és dels militants, no de l'elit política"

L'objectiu, segons assegura, és el de deixar enrere distorsions del passat. "És evident que amb aquest sistema sortiran candidats que m'agradaran més o menys; però s'ha de deixar clar que el partit és dels militants, i no de l'elit política del PSC", ha assegurat el primer secretari gironí.

 Segons Fernández, però, l'aposta dels socialistes ha quedat clara des d'un bon principi: que la consulta sigui legal i acordada amb Espanya. "Si no estan d'acord amb el camí que s'està fent en clau nacional, i volen que el PSC es decanti clarament per la independència, que ho diguin obertament", ha sentenciat.

stats