Política 25/11/2014

Junqueras i Marta Rovira assistiran finalment aquest vespre a la conferència de Mas

Els dos principals líders d'ERC escoltaran el president català, malgrat que en un inici no ho tenien previst, per oferir una imatge de joc net en un moment en què el sobiranisme cívic reclama unitat

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira, seran aquest dimarts a la conferència d'Artur Mas al Fòrum per concretar el seu full de ruta després del 9-N. En un principi, els republicans pensaven enviar-hi una delegació amb dirigents i diputats, però sense els seus dos principals líders. Tot i això, segons fonts del partit, la permanent nacional de la formació va canviar d'opinió dilluns. Davant les crides a la unitat de sectors del sobiranisme civil com l'ANC o Òmnium, ERC vol donar una imatge de joc net i evitar que es malinterpretin certes absències a l'acte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el mateix Junqueras ha confirmat a RAC1 la seva presència. "Val la pena escoltar els dirigents polítics del nostre país", ha dit el president d'ERC, que espera que el president de la Generalitat "faci un pas endavant" i convoqui eleccions anticipades de caràcter plebiscitari. "Hi ha moltes coses a compartir", ha remarcat.

El líder republicà espera un "posicionament" sobre el calendari després de les eleccions plebiscitàries i sobre "el què", els passos a fer després d'una hipotètica victòria per majoria absoluta de les forces independentistes. Junqueras ha esperonat Mas a "anar per feina per no allargar innecessàriament els camins".

stats