Política 19/03/2015

Junqueras expressa dubtes sobre si Mas convocarà el 27-S però acaba rectificant

"Cal veure si hi haurà eleccions el 27 de setembre", va dir a Ràdio Sant Vicenç dels Horts. Hores després afirma que no té dubtes i que "políticament estan convocades"

Europa Press
2 min
Artur Mas i Oriol Junqueras

Sant Vicenç dels HortsEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha expressat dubtes sobre si el president de la Generalitat, Artur Mas, convocarà eleccions per al 27 de setembre. En una entrevista aquest dimecres a la nit a Ràdio Sant Vicenç dels Horts, preguntat per si el resultat de les eleccions del 27-S determinaria la seva continuïtat a l'Ajuntament, Junqueras responia: "Ja ho veurem, perquè és un element d'incertesa, primer cal veure si hi haurà eleccions el 27 de setembre, que nosaltres esperem que sí que n'hi hagi, però encara no estan convocades oficialment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En ser qüestionat sobre si encara dubta que el president de la Generalitat convoqui eleccions el 27-S, Junqueras ha insistit: "Procuro dubtar de tot el que sigui convenient dubtar". Davant el rebombori creat per les seves declaracions ha volgut sortir-ne al pas aquest dijous al matí als passadissos del Parlament amb una rectificació: "No hi ha cap dubte que hi haurà eleccions el 27 de setembre. És cert que oficialment no estan convocades, però és que legalment encara no es pot. Políticament sí que ho estan, de convocades", ha afirmat.

Junqueras, que es presenta a la reelecció com a alcalde de Sant Vicenç al capdavant de la llista de Junts per Sant Vicenç-ERC, ha manifestat que si se celebressin les eleccions autonòmiques, caldria veure quin és el resultat per saber si continuarà a l'Ajuntament, ja que "de vegades es pot tenir un molt bon resultat i no governar, o tenir un resultat no tan bo i governar".

Voluntat de seguir a l'Ajuntament

"La meva voluntat és presentar-me a les eleccions municipals, intentar guanyar-les, reeditar l'equip de govern que hi ha hagut fins ara i dedicar-me en cos i ànima a Sant Vicenç dels Horts", ha afegit. Junqueras ha recordat que encara que en múltiples ocasions hi ha hagut especulacions sobre quan abandonaria l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, després que fos elegit president d'ERC i quan es van convocar eleccions autonòmiques el 2012, en tots els casos ha continuat al capdavant de l'Ajuntament.

"Crec que és molt probable que estigui quatre anys com a alcalde si mereixo la confiança dels ciutadans, perquè tota la resta, caldrà veure-ho, i en tot cas, la meva predisposició és total", ha declarat.

stats