Política 18/06/2015

Junqueras insisteix que ERC està "al servei del país i del Govern" després de la crisi a CiU

El president dels republicans torna a proposar la seva entrada al Govern perquè "puguem decidir el nostre futur col·lectiu el 27-S"

Laia Vicens
1 min
Artur Mas i Oriol Junqueras

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha insistit que el seu partit està "al servei del país i del Govern" després de la crisi a CiU i de la sortida dels tres consellers d'Unió de l'executiu català. Amb aquesta intervenció durant la sessió de control al president de la Generalitat, Junqueras ha tornat a mostrar la voluntat dels republicans d'entrar al Govern d'Artur Mas, tal com va fer ahir el portaveu del partit, Sergi Sabrià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit el líder d'ERC, és una "obvietat" que ERC està al servei de "totes les institucions" i "especialment" del Govern. Tot plegat, ha dit, per "construir un futur millor i perquè puguem decidir el nostre futur col·lectiu el 27-S". ERC ha insistit diverses vegades en la seva voluntat d'entrar al govern per "blindar" el caràcter plebiscitari de les eleccions de la tardor, però Mas sempre n'ha refusat els oferiments.

Junqueras ha estat l'únic cap de files que ha estès la mà a Mas durant el control al ple del Parlament. La resta de partits, des del PP a ICV-EUiA, passant per la CUP, han furgat en la divisió de CiU, en més o menys mesura.

stats