Política 01/07/2015

Junqueras i Fernàndez fan pinya en un article i es distancien de Podem i Mas

El líder d'ERC i el diputat de la CUP asseguren a 'El Periódico' que "reduir el procés a una sola persona és no entendre el procés en si mateix" i critiquen els que volen que "es renunciï a la llibertat política en nom de la justícia social".

Ara
1 min
Oriol Junqueras i David Fernàndez aquest dijous al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, i el diputat de la CUP David Fernàndez signen un article conjunt aquest dijous al diari 'El Periódico'. Sota el títol 'Tot just demà', fan pinya i es distancien d'Artur Mas (CDC) i Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la proposta del president de la Generalitat a Molins de Rei –sobre una candidatura transversal impulsada per les entitats sobiranistes– els líders d'esquerres asseguren que "pretendre regalar la demanda social majoritària a un sol criteri, intentar transferir el potencial democràtic a una única opció o reduir el procés a una sola persona és, ara com ara, no voler entendre el procés mateix". També afegeixen que significa "no voler acceptar la pluralitat complexa" i "els canvis d'hegemonia de la nostra societat".

Alhora, però, envien un missatge a la nova esquerra de l'estat espanyol, Podem: "Alguns ens demanen que renunciem a la justícia social –ni més ni menys– en nom de la llibertat i d'altres ens conviden a renunciar a la llibertat política del nostre poble –ni més ni menys– en nom de la justícia social".

En aquest sentit, afirmen que tots dos supòsits són "falsos": "Ni ningú podrà ser d'esquerres en una autonomia intervinguda ni un país no pot ser lliure si no ho és la seva gent. I a més, com demostren les darreres eleccions municipals, l'independentisme –ideològicament plural– gira a l'esquerra", asseguren.

Juntament amb Junqueras i Fernàndez, signen l'article altres figures vinculades a l'esquerra: Elvira Duran, Anna Gabriel, August Gil Matamala, Elisenda Paluzie, Eduardo Reyes i Gabriela Serra.

stats