Política 14/09/2014

Junqueras: "Ha arribat l'hora que ens saltem la legalitat espanyola"

El president d'ERC respon a l'amenaça de represàlies contra Mas: "Estem convençuts que a Espanya ningú acabarà a la presó pel fet de votar"

Ara
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras

BarcelonaEl següent pas que té al davant el procés sobiranista català és passar d'una legalitat a l'altra. "Ha arribat l'hora que ens saltem la legalitat espanyola", ha defensat el president d'ERC, Oriol Junqueras, entrevistat a 'El Mundo'. Afegeix que toca deixar enrere les lleis espanyoles per crear el marc legal propi català (a través de la futura llei de consultes que ha d'aprovar el Parlament).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras respon a les amenaces del govern espanyol davant una consulta que considera il·legal i també a possibles represàlies contra el president de la Generalitat, Artur Mas. "Estem convençuts que ningú a Espanya acabarà a la presó pel fet de votar", assegura.

També recorda que ERC està disposada a entrar al Govern de Mas si és necessari per blindar la consulta del proper 9-N, que, ha recordat, no és negociable a canvi de cap alternativa que pugui arribar de Madrid. Assegura que té plena confiança que el Govern de Mas no defraudarà i convocarà la votació.

stats